Σαολίν Κουνγκ Φου Στο 8ο Φεστιβάλ Λέων | 05/04/2017

Ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Μάχιμος Λέων στο Ξυλόκαστρο, παρευρίσκονται κάθε χρόνο τοπικές οργανώσεις, ομάδες επίδειξης από όλη την Ελλάδα. Και αυτή τη χρονιά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ] έλαβε την πρόσκληση να παρουσιάσει το Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν. Το Σάββατο, 1 Απριλίου, 2017, περισσότερα από 30 σωματεία από όλη την Ελλάδα και 300 αθλητές ήρθαν στο κλειστό γήπεδο του Ξυλοκάστρου πόλης και διαγωνίστηκαν σε τεχνικές αυτοάμυνας, σκιαμαχία, δεξιότητες Κουνγκ Φου, όπλα και μάχες σε διάφορες κατηγορίες από διάφορες πολεμικές τέχνες και στυλ.

Το Φεστιβάλ, άνοιξε με την παρουσίαση του εσωτερικού στυλ Σαολίν «Μπατουατζίν», από το Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Πύργου Φοίνικας, συγκλονίζοντας το κοινό στο κατάμεστο γήπεδο του Ξυλοκάστρου. Επιπλέον, οι μαθητές του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν έκαναν μια λαμπρή επίδειξη Σαολίν Κουνγκ Φου, επιδεικνύοντας εκπληκτικές δεξιότητες Σαολίν Κουνγκ Φου, συμπεριλαμβανομένων του Σαολίν Ρόου Τσουάν, διάφορα όπλα και φόρμες με χέρια του Σαολίν, καθώς και Τσιγκόν, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες από το ενθουσιώδες κοινό .

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης κ. Δ. Καπέλλος ευχαρίστησε τον Δάσκαλο Yanzhuo, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν, για την αφοσίωσή του στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου Φεστιβάλ, με την απονομή αναμνηστικού κυπέλλου.

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο του Ξυλοκάστρου, τον κ Ανδρικόπουλο Ηλία, σχετικά με τον υγιή, θετικό τρόπο ζωής των Σαολίν, που διδάσκει στους ανθρώπους να αποκτήσουν πνευματική και σωματική υγεία μέσα από την άσκηση στο Σαολίν Κουνγκ Φου. Μίλησε επίσης και για τις προσπάθειες του Σεβάσμιου Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈] για τη διάδοση του Πολιτισμού Σαολίν σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, έκανε μια σύντομη αναφορά στην γενέτειρα του Πολιτισμού Σαολίν, το ναό Σαολίν του Σονγκσάν, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία, την ίδρυση και την αποστολή του ΕΠΟΚΕΣ.

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.