Διάλεξη Τεχνών Και Ιατρικής Τσαν Σαολίν | 10/03/2017Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Σχολής Παστέρ, ο επικεφαλής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν, Δάσκαλος Γιαν Τζουό, συνοδευόμενος από τους Δασκάλους Γιαν Κουνγκ και Μιάο Γιουάν, έδωσε διάλεξη με θέμα Σαολίν Ιατρική Τσαν, Σαολίν Τσιγκόν και Σαολίν Ρόου Τσουάν στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Σχολής Παστέρ, στις 11 το πρωί της 9ης Μαρτίου, 2017.
 
Στο σεμινάριο, ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό έκανε μια εισαγωγή στο «Τσαν - Γου - Γι» [Καλλιέργεια Τσαν - Πολεμικές Τέχνες - Βουδιστική Ιατρική] του Πολιτισμού της Σχολής Σαολίν Τσαν, και εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με τη Δυτική Ιατρική και των Σύγχρονων Νοσημάτων, λέγοντας ότι η ιατρική θεωρία που προβάλλεται η Ιατρική Τσαν του Σαολίν, το Ρόου Τσυάν και το Τσιγκόν θα μπορούσε να θεραπεύσει πολλές ασθένειες τόσο από τη ρίζα τους όσο και από τα συμπτώματά τους.
 
Ο Δάσκαλος Μιάο Γιουάν, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Θεσσαλονίκης Αληθινή Ατραπός, είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν υπάρξει πολλές τεκμηριωμένες μελέτες από παγκόσμιους οργανισμούς υγείας, που δείχνουν έντονα ότι η ενασχόληση με το Ρόου Γκουνγκ [μαλακές τέχνες όπως Τάι Τζι Τσουάν ή το Σαολίν Ρόου Τσουάν], είναι σήμερα μία από τις πιο προτεινόμενες συμπληρωματικές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν: στη ψυχοθεραπεία, στην ποιότητα του ύπνου, στο κυκλοφορικό, στο αναπνευστικό, στην αρθρίτιδα, το Πάρκινσον, την αποκατάσταση χρόνιου πόνου, την πίεσης του αίματος, την οστεοπόρωση, τη μνήμη, την ισορροπία, τη μυϊκή ενδυνάμωση και πολλά άλλα νοσήματα.

Σπουδαστές Σαολίν από το Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Θεσσαλονίκης Αληθινή Ατραπός, εκτέλεσαν Σαολίν Ρόου Τσουάν για το κοινό που ξέσπασε με χειροκροτήματα. Στο τέλος της διάλεξης, ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό παρουσίασε Σαολίν Τσιγκον, αφήνοντας το κοινό έκπληκτο όχι μόνο με τις γνώσεις του, αλλά και με την απλότητα της διδασκαλίας του. Όλοι όσοι παρακολούθησαν την επίδειξη του Έλληνα Σαολίν Δασκάλου ενθουσιάστηκαν και εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη και εργασία για τις Παραδοσιακές Τέχνες του ναού Σαολίν.

Από το 1967 τα Ελληνικά Σχολεία Παστέρ, εκπαιδεύουν επαγγελματίες στον τομέα της δημόσιας υγείας και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μικροβιολογίας, παραϊατρικών επαγγελμάτων, νοσηλευτικής, κλπ. Για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει τις παραδοσιακές τέχνες του Ναού Σαολίν στο ενθουσιώδες κοινό, είπε ο Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ, Γενικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας.

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.