Σεμινάρια Ιατρικής Σαολίν Τσαν Και ΚΠΙ | 11/04/2017





Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν συνεχίζοντας σταθερά την μόνιμη προσπάθεια για την προώθηση του Πολιτισμού Σαολίν και τη διάδοση της παράδοσης του Σαολίν Τσαν Γου Γι, πραγματοποίησε ένα σεμινάριο σχετικά με τις αρχές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και της Ιατρικής Τσαν, το Σάββατο 8 Απριλίου, 2017. Το σεμινάριο απευθυνόταν στο κοινό της Θεσσαλονίκης και έλαβε χώρα στην έδρα του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Αληθινή Ατραπός, με ομιλητή τον Δρ Zhang Kejoun Στέλιο, πολύ γνωστό γιατρό της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, μετά από πρόσκληση του ιδρυτή και διευθυντή του ΕΠΟΚΕΣ, Δασκάλου Σι Γιαν Τζουό.

Ο Δρ Τσανγκ, αποφοίτησε το 1983 από το Πανεπιστήμιο της Guang Zhou στη Κίνα, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως το δεύτερο καλύτερο σε μελέτες για TCM στην Κίνα. Από το 1988 ο Δρ Τσανγκ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συμβάλλει ακούραστα για τον ανθρώπινο πόνο και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με μια σύντομη ιστορία και την προέλευση της TCM. Στη συνέχεια αναλύθηκε το τι είναι Τσι η ζωτική ενέργεια, οι μεσημβρινοί, τα σημεία βελονισμού, τα διάφορα είδη της ενέργειας, οι επιπτώσεις των συναισθημάτων σε ζωτικά όργανα, και πώς η Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική [TCM] μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση τους για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ο Δρ Τσανγκ ανέφερε ότι μέρος της θεραπευτικής αγωγής της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής, είναι η πρακτική Εσωτερικών Τεχνών, όπως το Τσιγκόν και το Σαολίν Ρόου Τσουάν, της «Μαλακής Γροθιάς» του Σαολίν, που είναι ο πρόδρομος του ευρεία διαδεδομένου και επιστημονικά τεκμηριωμένου Τάι Τζι. Δόθηκε ευκαιρία να γίνουν και παραλληλισμοί από την ιατρική χειροπρακτική, αντίστοιχα με τις παραδοσιακές ασκήσεις στο Σαολίν Τσιγκόν, όπως Πα Τουάν Τζιν κλπ.

Ο γιατρός ολοκλήρωσε το σεμινάριο με μια ομιλία στο Σαολίν Κουνγκ Φου, είπε ότι λίγο πολύ ο καθένας θα μπορούσε να μάθει αυτοάμυνα, αλλά η ουσία του Σαολίν Κουνγκ Φου είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, μέσα από την καλλιέργεια του πνεύματος και της ανάπτυξης της μαχητικής αρετής όπως επίσης απαιτείται έτσι κι αλλιώς μέσα από την Ηθική Αρετή του Σαολίν.

«Με κληρονομιά πάνω από 1500 χρόνια, ο Πολιτισμός Σαολίν από την ίδρυση του ναού Σαολίν το 495, η Ιατρική Σαολίν ανακηρύχθηκε ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας με την αυθεντικότητα, ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά της. Είναι καθήκον μας και υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε και να διαβιβάζομε την αρχαία γνώση στις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Γενικό Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό.

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.shaolin.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.