Το ΕΠΟΚΕΣ Σηματοδοτεί Την Έναρξη Του Εαρινού Φεστιβάλ | 05/02/2017Στις 27 Ιανουαρίου, το 2017, το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Σαολίν, [ΕΠΟΚΕΣ] γιόρτασε το φεστιβάλ της Κινέζικης Άνοιξης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Λευκός Λωτός, στο Βύρωνα, Αθήνα. Το παραδοσιακό φεστιβάλ του κινεζικού νέου έτους, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό και όλα τα συνεργαζόμενα με το ΕΠΟΚΕΣ κέντρα προσέρχονται μαζί με τα μέλη, τους φίλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους για να γιορτάσουν αυτό το ευοίωνο γεγονός.

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, το Κέντρο Σαολίν «Λευκός Λωτός», άρχισε να υποδέχεται τους φίλους του Πολιτισμού Σαολίν, που ήρθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τη Γερμανία και την Κίνα. Στον φετινό εορτασμό, συμμετείχε και τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu - Kung Fu, κ Σταμούλης Λάμπρος, ο οποίος μίλησε για την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, τις κινεζικές πολεμικές τέχνες και τη θετική συμβολή όλων των συλλόγων και των δασκάλων για την ανάπτυξη ενός υγιούς οργανισμού και ολοκλήρωσε με ευχές για υγεία, πρόοδο και συνέχεια στους στόχους και με επιτυχίες.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες, φίλοι της κινεζικής κουλτούρας και του Πολιτισμού Σαολίν, γιόρτασαν σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, την έλευση του νέου έτους του Κόκορα, απόλαυσαν το πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά φαγητά και αντάλλαξαν ευχές, με σημαντικότερη από όλες την υγεία.

Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλος Γιαν Τζουό, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε όλους τους φίλους του κινεζικού πολιτισμού και παράδοσης: «Φέτος είναι η χρονιά του Κόκορα της Φωτιάς. Το κινεζικό έτος του κόκορα χαρακτηρίζεται από δύναμη, ειλικρίνεια, αφοσίωση, αξιοπρέπεια και ευγένεια, ιδιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουμε το νέο έτος που σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγών σε πολλούς τομείς και νέα ξεκινήματα.»

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του εορτασμού της φετινής χρονιάς, ο Γενικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για την Κίνα και τους απανταχού Κινέζους, είναι το Εαρινό Φεστιβάλ και συνδέεται με οικογενειακές συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε συγγενείς. Το παραδοσιακό δείπνο της Πρωτοχρονιάς, είναι η ετήσια συνάντηση των μελών της οικογένειας. Γι 'αυτό, εμείς η μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Σαολίν, καθότι είμαστε εξοικειωμένοι περισσότερο από 30 χρόνια με τις κινεζικές παραδόσεις και μας αρέσουν πολύ, κάθε χρόνο συναντιόμαστε, πίνουμε, τρώμε και ανταλλάσσουμε ευχές, περνώντας δημιουργικά και να δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις.»

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν εύχεται Καλή Χρονιά σε όλη την Οικογένεια του Σαολίν.

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.