2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών
Σαολίν Κουνγκ Φου Στις Σέρρες | 09/05/2017Στο Κλειστό Γήπεδο των Σερρών, στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, φιλοξενήθηκε το 2ο Διεθνές Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών (IMAT) στις 6-7 Μαΐου 2017, προσελκύοντας πάνω από 600 αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο.

30 Σπουδαστές του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν (ΕΠΟΚΕΣ) ξεχώρισαν για μία ακόμη φορά και στο τουρνουά συγκέντρωσαν 40 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 31 χρυσά, 8 ασημένια και 1 χάλκινο, σε διάφορα στυλ του Σαολίν Κουνγκ Φου.

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο για το Σαολίν Κουνγκ Φου και αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες του Σεβάσμιου Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν [Κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈], που έχει αφιερωθεί στην εξάπλωση του πολιτισμού Shaolin σε όλο τον κόσμο. Με την ευκαιρία, παρουσίασε τον υγιή, θετικό τρόπο ζωής του Σαολίν, ο οποίος διδάσκει τους ανθρώπους να αποκτήσουν πνευματική και σωματική υγεία ενώ έδωσε επίσης, μια αναφορά στην προέλευση του ναού Σαολίν του Σονγκσάν, καθώς και μια σύντομη ιστορία της ίδρυσης και του έργου του ΕΠΟΚΕΣ. Ο δήμαρχος Αγγελίδης εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό Σαολίν και είπε ότι στο μέλλον θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια του ΕΠΟΚΕΣ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Σπουδαστές από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν, τα Πολιτιστικά Κέντρα Σαολίν Αθήνας, Λούτσας, Νέας Σμύρνης, Βύρωνα, Θεσσαλονίκη, Πύργο και Αμαλιάδα. Το κοινό επιβράβευσε την εκπληκτική τους παρουσία και το μοναδικό πρόγραμμα, με δυνατά χειροκροτήματα και επευφημίες. Το τουρνουά καλύφθηκε από την τηλεόραση ΕΡΤ Σερρών και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πήραν συνεντεύξεις από τους διοργανωτές, τους επισήμους και τους κορυφαίους αθλητές του ΕΠΟΚΕΣ.

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.